Сценичната реформа взе да си показва сатъра
Сценичната реформа взе да си показва сатъра / dariknews.bg/ архив

"Последно предупреждение за уволнение" е получил в края на миналия месец директорът на Държавен куклен театър - Пловдив Виктор Бойчев. Това съобщи шефът на културната институция на днешната среща в Концертна зала, на която кметът, общественици, артисти, бизнесмени и граждани дискутираха намерението на Министерството на културата да закрие Пловдивската опера.

Бойчев е получил предупреждението заради изказано лично мнение в интервю за пловдивски ежедневник относно предприетата от културното министреството реформа на сценичните изкуства.

Г-н Бойчев взе да закрива министерства, контрира за Дарик директорът на Дирекция "Изкуство и творческо възпитание" към министерството на културата Красимира Филипова. По думите й мотивът за издаване на предупредителната заповед на директора е "нелоялност към институцията, която му е принципал". 

В пловдивския ежедневник шефът на куклите казва: "Аз съм за закриването на културното министерство, защото работя с него от 16 години и твърдя, че особено в сегашния му екип, то е изключително безпомощно... Работодател ми е министърът, но не ми пука от това."