Само един от абитуриентите биячи с обвинение
Само един от абитуриентите биячи с обвинение / netinfo
Районна прокуратура повдигна обвинение само срещу едно от двете момчета от Професионалната гимназия по дървообработване, които пребиха трима единайсетокласници от Хуманитарната гимназия “Св.св. Кирил и Методий”. Абитуриентът Иван Инджов ще отговаря за средна телесна повреда на Виктор Сарандев, който е с избит зъб и шевове на горната устна. Няма данни другото момче да е участвало в боя, казаха от прокуратурата.

Педагогическият съвет на Хуманитарната гимназия, в която учат нападнатите момчета, ще обсъжда днес инцидента и ще преценява дали те са провокирали побойниците и дали следва да им бъдат наложени някакви наказания.

Извънреден педагогически съвет е насрочен и в гимназията на нападателите, макар вчера от там да заявиха, че няма да обсъждат поведението на своите възпитаници, тъй като те завършват до дни и при тях  дори най-тежкото наказание – преместване в друго училище, е безсмислено. Заседанието обаче е насрочено по разпореждане на шефа на Регионалния инспекторат на МОН Александър Буздрев.