Само един допълнителен влак за морето
Само един допълнителен влак за морето / netinfo
Допълнителен влак от Пловдив за Бургас пуска за летния сезон БДЖ, съобщават от компанията. От утре той ще потегля в 6, 50 ч от Централна гара в състава на композицията за Варна. Вагоните за Бургас ще се отделят на гара Карнобат и ще пристигат на крайната си гара в 11, 35 часа. Това е единственият допълнителен влак от Пловдив за морето това лято, иначе БДЖ пуска и две допълнителни нощни композиции между Плевен и Бургас и променя графика на два експреса между София и Варна за улеснение на пътниците от Своге.

От днес до 11 юли заради ремонт в района на гара Оризово бързият влак от Шумен за Пловдив, който тръгва в 6, 10 ч., ще се движи по съкратен маршрут – само до Стара Загора, предупреждават от БДЖ. От там пътниците за Пловдив могат да ползват бързата композиция от Варна за София, която пристига в Стара Загора в 13, 46 ч. Временната промяна няма да е валидна в почивните дни.

Заради ремонта с променено разписание ще пътува и пътническия влак Ямбол – Пловдив. Той ще тръгва от гара Чирпан с 18 минути по-късно от обичайния си график, поради което пътниците няма да могат да ползват от Пловдив връзката с електричката за Асеновград в 9, 40 ч.