Салтъков щял да чисти Столипиново, Кошински му дава седмица
Салтъков щял да чисти Столипиново, Кошински му дава седмица / dariknews.bg/ архив
Салтъков щял да чисти "Столипиново", Кошински му дава седмица
40982
Салтъков щял да чисти "Столипиново", Кошински му дава седмица
  • Салтъков щял да чисти "Столипиново", Кошински му дава седмица

Кампания за разчистване на кв. „Столипиново" подхваща от 30-ти април Инициативен комитет за правата на бедстващите граждани в Пловдив. Това заяви в ефира на Дарик зам.-председателят му Цветан Салтъков. Ще покажем на жителите на квартала как сме разчистили боклуците в няколко градинки и очакваме подкрепата им, каза още той. Ще предложим на „Чистота" ние да си чистим „Столипиново", за да видим дали ще има и един грам боклук, зарече се Салтъков. Поддържа ни и омбудсмана Юлия Юрдекова, която е един прекрасен човек, уточни зам.-председателят на организацията. По думите му, ако от общинското предприятие не се съгласят, това означавало, че се опитват да източат парите на пловдивчани.

Няма как да източваме пари от „Столипиново", защото общината там само налива, коментира пред Дарик управителят на „Чистота" Радослав Кошински. По думите му по отношение на почистването кварталът е бездънна яма. Там е съсредоточена най-голямата част от техниката ни, каза още той. Кошински няма нищо против да се срещне с представители на комитета и да постигнат някакво споразумение. Като пример той предлага жителите да чистят „Столипиново" една седмица без помощта на машините на „Чистота". Ако се справят, ще обсъждаме по-нататъшни варианти, добави Кошински.

Салтъков обяви още в ефира на Дарик, че няма да става председател на родителското настоятелство на ОУ „П. Славейков". Само ще има помагам като гост, обясни той. Ще сваля заплатите на учителите в училището от 1200 на 400 лв. и чистачките ще вземат повече от тях, заплаши общественият инициатор. Ние в „Столипиново" сме най-големите българи, но вие - българите, не можете да го оцените, заключи Салтъков. /Чуйте и от прикачения звуков файл/

Инициативният комитет за правата на бедстващите граждани в Пловдив подготвя разяснителен митинг в „Столипиново" от 16 часа на площада до стария пазар.