С радиоустройство ловят преписвачи в Медицинския университет
С радиоустройство ловят преписвачи в Медицинския университет / netinfo
Радиоустройство, което улавя наличие на предавателна техника в залите на Медицинския университет, в които се проведе изпита по биология, и индикира преписване чрез GSМ, бе инсталирало ръководството на ВУЗ-а. Минути след началото на изпита е заловено момиче в опит да преписва чрез подсказване по скрит под ръкава мобилен телефон, каза пред Дарик заместник-ректорът проф. Михайлов. Друг кандидат-висшист е хванат с конвенционален пищов с развити теми в микроформат, въпреки щателната проверка на влизане в изпитните зали.

“Кръв” и “Генетика” са темите, които бяха изтеглени за изпита. Вторият въпрос включва няколко обединени части от учебния материал и това затрудни повечето кандидати, признаха от университета. Предварително подготвените допълнителни листове са свършили, тъй като кандидат-медиците са писали много, заяви пред Дарик председателят на техническата комисия Стефан Сивков.

Близо 900 души писаха днес в аудиториите на университета и Медицинския колеж, но още в 10 часа част от тях напуснаха изпитните зали, недоволни от изтеглените теми. С оценката от този изпит може да се кандидатства за бакалавърски програми в Медицинския колеж, но и за 3 магистърски специалности. За кандидат-бакалаврите, които не са успули да се справят задоволително или са се отказали днес, ще има втори шанс на 21 юли.

Резултатите от днешния изпит ще бъдат оповестени на 14 юли, веднага след изпита по химия.