паркинг Пазарджик
паркинг Пазарджик / /фото: Тина Соколова, Дарик радио
Паркинг, собственост на Пожарната в Пазарджик, е иззет от ползвателя с полиция. Акцията е организирана в сряда, 31 януари, а имотът е запечатан.

Паркингът е на ключово място в центъра на града – под МОЛ-а и близо до най-голямата спортна зала „Васил Левски“. Причината за запечатването му е, че повече от година не е плащан дължимият наем, обясни началникът на Пожарната комисар Иван Панайотов.

паркинг Пазарджик
/фото: Тина Соколова, Дарик радио

Областният управител Стефан Мирев е издал заповед за изземването на паркинга от наемателя, тъй като имотът е публична държавна собственост.

От документа става ясно, че между МВР чрез директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов и фирмата „Елит Про Бг“ е сключен договор за наем на 27 октомври 2015 година. С него са предоставени подземни гаражи с площ 928 кв. м. За ползването им дружеството дължи ежемесечна вноска от 2 716,26 лева, която трябва да издължава до 5-то число на месеца.

паркинг Пазарджик
/фото: Тина Соколова, Дарик радио

След подписването на контракта обаче са платени само няколко вноски. Задълженията на наемателя на паркинга към МВР са достигнали 31 615,14 лева и 1 736,28 лева неустойки.

Пожарната е завела дело срещу наемателя в Районния съд в Пазарджик. Предстои неговото насрочване. Преди да бъдат предприети крайните мерки, собственикът на фирмата Георги Божилов е предупреждаван, давани са му срокове да изплати задълженията си, но не го е направил.

паркинг Пазарджик
/фото: Тина Соколова, Дарик радио

През ноември миналата година договорът с фирмата едностранно е прекратен, съобщи говорителят на Областната дирекция на полицията Мирослав Стоянов.

Оставените на паркинга около 30 автомобила може да бъдат получени от стопаните си след представяне на документ за собственост, допълни Стоянов. Във всеки момент паркингът може да бъде отключен, за да може хората да вземат колите си оттам.