/ sxc.hu
С голяма концерт Пловдив ще отбележи днешния Международен ден за борба с наркотиците. Традиционно мястото на събитието е Цар-Симеоновата градина, но заради очакваните валежи, концертът ще се проведе във Военния клуб в града под тепетата. Подкрепа за каузата тази вечер ще дадат доброволци от младежки организации, млади таланти и професионални изпълнители.

Концертът е под мотото „Изборът е ТВОЙ – живей, мечтай, обичай!”. Той ще бъде открит от председателя на Общински съвет по наркотични вещества Живка Йовчева. Със своето участие децата и младежите ще заявят съпричастност в борбата с психоактивните вещества и ще кажат „НЕ на наркотиците!”.

Инициативата има за цел да покаже една различна  алтернатива за уплътняване на свободното време на младите хора чрез ангажираност с изкуство и творчество в областта на музиката и танците.  

Ежегодният концерт е под патронажа на кмета на Пловдив Иван Тотев. Организира се от Общинския съвет по наркотични вещества с Превантивно-информационния център в града под тепетата.