/ БГНЕС
С две бюлетини ще гласуват в неделя пловдивчани. Едната е за балотажа за градоначалник. В нея ще бъдат вписани имената на кандидата на ГЕРБ Здравко Димитров и кандидата на НФСБ-ВМРО Славчо Атанасов. След първия тур разликата между двамата е почти 20%.

Шестима кандидат-кметове на балотаж в Пловдив

Втората бюлетина ще е за районите на Пловдив, без „Тракия“, където Костадин Димитров спечели на първи тур и преповтаря мандата си. Досегашните кметове на „Южен“, „Западен“, „Централен“ и „Източен“ отиват на балотаж, като се изправят срещу опонентите си от останалите политически партии.

Георги Стаменовт от ГЕРБ срещу Георги Титюков от "Кауза Пловдив" е битката за "Централен". За „Северен“ кандидатите са Стоян Алексиев от ГЕРБ и д-р Атанас Баташки от левицата.

Обрат в Пловдив! Славчо Атанасов отива на балотаж

В „Западен” досегашният кмет на района Димитър Колев от ГЕРБ ще се изправи срещу и Десислава Йорданова от БСП. В „Източен” шефът на общинското предприятие „Чистота”  Иван Стоянов от ГЕРБ ще се съревновава с Илия Матаков от ЗС „Александър Стамболийски“.

В „Южен” на втори тур излизат бившият депутат Костадин Язов от ГЕРБ и досегашният кмет на района Борислав Инчев, издигнат от НФСБ - ВМРО.