РЗОК-Пловдив готова да стачкува
РЗОК-Пловдив готова да стачкува / netinfo

Служителите на Районната здравноосигурителна каса в Пловдив са в стачна готовност, съобщи директорът на РЗОК д-р Борис Джурджев. Той уточни, че до ефективни форми на протест обаче ще се стигне, ако преговорите за по-високи заплати с ръководството на НЗОК не дадат резултат.

20 служители са напуснали пловдивската здравна каса от началото на годината. Най-голямо текучество има при специалистите с икономическо образование, посочи д-р Джурджев.

Служителите в районната каса са провели Общо събрание, на което са обсъдили към кои институции да адресират своите искания, и са излъчили делегати за предстоящите преговори с УС на НЗОК. В момента тече дебат по наболелите проблеми в системата и начините за отстраняването им, каза д-р Джурджев и уточни, че застава зад исканията на своите подчинени.

Работещите в структурите на Националната здравноосигурителна каса започват символични стачни действия, обявиха вече от браншовата организация към КТ ”Подкрепа”. Протестът цели увеличение на възнагражденията и цялостна реформа в системата.