Розалин Петков: ГЕРБ ще има кметове в областта от първи тур
Розалин Петков: ГЕРБ ще има кметове в областта от първи тур / снимка: Облатна администрация Пловдив
Розалин Петков: ГЕРБ ще има кметове в областта от първи тур
81817
Розалин Петков: ГЕРБ ще има кметове в областта от първи тур
  • Розалин Петков: ГЕРБ ще има кметове в областта от първи тур

ГЕРБ ще има много по-добри резултати в областта, в сравнение с местните избори на 2011 година, когато спечели мандати само в две от общините в областта – Родопи и Марица. Сега участваме с 15 самостоятелни кандидати и има места, където те ще спечелят от първи тур. Това заяви в интервю за Дарик радио областният управител и областен координатор на ГЕРБ Розалин Петков. Според него избирателна активност тази година ще е поне с 5% по-висока.

До 2020г, без значение от кои партии са кметовете на малките общини, в региона трябва да бъдат реализирани големи инфраструктурни проекти, по някои от които ще работят съвместно две и повече общини, уточни Петков. Това са Голямоконарско шосе, вторият етап от пътен възел “Скобелева майка”, пътят Асеновград – Кърджали и транзитният Баня – Карлово. През следващите 5 години трябва да се направи и южната страна на околовръстия път на Пловдив, отбеляза още Розалин Петков.

По думите му кметовете в малките населени места към момента имат капацитет да кандидатстват по европроекти.

По отношение на започналите разследвания в Карлово срещу двама от кандидатите за кмет, областният координатор на ГЕРБ, който на миналите местни избори бе кандидат в същата община,  отказа коментар, с мотива, че не трябва да се меси в работата на прокуратурата.