Роми оставят децата си в нарочени за бутане незаконни къщи
Роми оставят децата си в нарочени за бутане незаконни къщи / Автор: Пламен Четелязов
Жителите на Аджисан махала ще съботират събарянето на незаконни постройки в края на улица “Иван Страцимир” като оставят децата в нарочените постройки. Акцията на район Централен за разчистване на терена е планирана за утре сутринта. Мястото е отредено за изграждането на нов водопровод по проект за над 306 хиляди евро, финансиран по програма ФАР.

Само една от набелязаните за събаряне 5 постройки е доброволно бутната от нейния стопанин при изтичането на крайния срок днес, установи репортерска проверка на Дарик. Обитателите на останалите сгради все още не са изнесли покъщнината си и нямат подобно намерение. Деца и възрастна жена, която се грижи за болната си от шизофрения дъщеря, ще останат на улицата. Те се оплакаха, че не са им осигурени общински жилища и заплашиха утре да посрещнат багерите с гражданско неподчинение.
Живеем 12 години в тези къщи, каза майка на две деца, която обитава единствената масивна постройка в района. /Чуйте какво още каза жената в прикачения звуков файл/

От кметството на Централен бяха категорични, че няма да отменят акцията, която ще бъде проведена в присъствието на полицаи. Дори и с един ден да забавим разчистването на терена, ще трябва да връщаме парите, от което ще загуби цялото население на квартала, обясниха от администрацията.


Информация на Даниела Ковачева и Пламен Четелязов