Рома подкрепя Ботев в борбата срещу Христолов
Рома подкрепя Ботев в борбата срещу Христолов / netinfo

Привърженици на италианския гранд Рома подкрепиха официално колегите си от Ботев Пловдив в борбата им срещу клубния президент Димитър Христолов. Освен римските "вълци" своята съпричастност са изразили и привържениците на хърватския Хайдук. Феновете на двата клуба са изпратили официални писма до фенклуба на "жълто-черните", в които изразяват своята съпричастност към проблемите свързани с управлението на Христолов. Текстовете на двете писма ще бъдат прочетени по време на концерта под мотото "Свободен Ботев", който започва утре в 17 часа на площад Централен в Пловдив.

Редица известни футболисти на Ботев Пд от близкото минало и няколко популярни личности ще заявят солидарността си с "жълто-черните" фенове.

Две от най-добрите български групи - Д2 и Остава ще се включат в концерта под мотото „Свободен Ботев". Освен тях на сцената ще се появят още групите „FreeStyle, „Delate", „Face The Truth" и „Sickflag". Привържениците на "канарчетата" пък са подготвили специална хореография по време на уникалното по рода си събитие.

 Проявата е поредната форма на протест, която привържениците на канарчетата изразяват срещу клубния президент Димитър Христолов.