Рокерите откриват мото сезона
Рокерите откриват мото сезона / снимка: dariknews.bg/архив

Рокерите откриват днес мото сезон 2015 г. с традиционното шествие до Бачковския манастир.

Колоната от пловдивски мотористи ще води новият президент на „Вагабондс“ Иван Капитана, който от няколко месеца е лидер на мотобратството под тепетата. Сборният пункт на братята на вятъра е на ул. „Ген. Данаил Николаев“ в 10.00 часа, като към тях ще се присъединят и рокери от Карлово и Сопот.


„Колко души ще дойдат, не мога да кажа. Хората са бедни и убити духом, но който го влече, ще намери средства и ще пристигне в Бачково“, коментира пред Дарик лидерът на сопотския клуб „МС Траки“ Стоян Голевски – Халата.

По стара традиция рокерите ще запалят по две свещи в манастира – за себе си и за мотора. Вечерта са планирали рок парти в пловдивски клуб. Поканени са фенове на рока от всички възрасти, входът е свободен, обявиха от „Вагабондс“.

От  10 до 12 часа се спира движението по ул.”Генерал Данаил Николаев” в отсечката между бул.”Руски” и бул.”Васил Априлов”, съобщиха от полицията.

Очакват се затруднения и временни промени в организацията на движението в  Пловдив за периода между 12 и 13 часа по булевардите ”Васил Априлов”, ”България”, ”Цар Борис ІІІ Обединител”, ”Найчо Цанов” и Асеновградско шосе. От 13  до 18 часа  са възможни и затруднения по пътя Пловдив – Асеновград – Бачково и в района на Бачковски манастир.

Пловдивската полиция призовава шофьорите  да изпълняват стриктно разпорежданията на контролните органи при  временната организация на движеното, за да не се допускане  необосновани затруднения на трафика.