Агресията при децата - лекция
Агресията при децата - лекция / netinfo
„Можем ли ние възрастните да не раздаваме присъди: кой прав и кой крив? Можем ли да изследваме агресията при децата с готовността да разберем какво я прави допустима вместо да отсечем “Не се прави така!” На тези и още въпроси е посветена лекцията за родители, учители и възпитатели, която ще се проведе тази вечер от 18:30 ч. в Младежкия център на Гребната база в Пловдив. Водещ на събитието е известният социален медиатор Емилия Илиева-Крайнова. 

Ако започнем да мислим за агресията на децата не като съзнателен техен избор или пример от отношенията в семейството, които копират, а като липса на по-добри идеи какво и как може да направят, за да се погрижат за потребностите си, бихме имали много повече ресурс от разбиране за тях и съответно много повече енергия, с която да се справяме в такива ситуации и това да има траен резултат“, казва в блога си Емилия Илиева. 

Дискусията е озаглавена "Агресията като покана за среща” и ще представи подхода на емпатията при справяне с конфликтни ситуации между деца и ще разгледа реални примери за нейното прилагане.