Решено: Затварят част от бул. „България” за 3 месеца на 8 март
Решено: Затварят част от бул. „България” за 3 месеца на 8 март / Dariknews.bg, архив
Решено: Затварят част от бул. „България” за 3 месеца на 8 март
26398
Решено: Затварят част от бул. „България” за 3 месеца на 8 март
  • Решено: Затварят част от бул. „България” за 3 месеца на 8 март

Ремонтът на бул. „България" в участъка от бул. „Васил Априлов" до колелото на панаира стартира в деня на жената - 8 март. Южното платно в тази част ще бъде затворено за движение за три месеца. До това окончателно решение стигнаха на нарочна среща зам.-кметът по обществения ред Руси Панчев, представители на КАТ, на Общинското транспортно предприятие и на фирмите-изпълнители.

Според договорката, отсечката до ул. „Победа" трябва да е готова максимум за 45 дни и да се пусне движението по нея, обясни Панчев. За периода на реконструкцията междуградските автобуси и тежкотоварните автомобили ще бъдат отклонявани по Околовръстното шосе или други обходни маршрути, за да не навлизат в тази част на града.

Кръстовищата няма да се затварят през делничните дни, по тях ще се работи в съботите и неделите, уточни Панчев. Това е вторият етап от генералното ремонтиране на целия булевард.

Когато стартира работата по бул. „България" ще се уточни и кога да започне подмяната на водопровод по бул. „6-ти септември". Най-вероятно това ще стане между 10 и 15 март, каза още зам.-кметът.  /Чуйте прикачения звуков файл/