Решават за продажбата на шест поликлиники
Решават за продажбата на шест поликлиники / netinfo
Общинският съвет ще гласува отваряне на процедура за приватизация на шест от деветте общински поликлиники. Списъкът ще бъде одобрен на днешната сесия, въпреки резервите на медицинската общност и опасенията, че бъдещите собственици ще ограничат лечебната дейност в няколко кабинета и ще ползват останалите части за търговски цели. Днешното решение не означава нищо друго, освен стартиране на правния и икономически анализ, предхождащ продажбата, каза председателят на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация Тодор Кръстев.

Администрацията очаква 30 млн. лева от продажбата на най-печелившите ДКЦ-та. Този приход обаче не е заложен в годишния план на Агенцията за приватизация, който е за 10 млн. лева и днес ще бъде одобрен от съветниците. Той включва продажбата на „Митинчески терминал”, „Битова тъкан”, „Бъдеще” и на „Ритон”, макар че общината все още не е възстановила юридически собсвеността си върху акциите, минали преди половин година в ръцете на реститути.

Съветниците трябва да дадат и разрешение общината да откупи от частните собственици 200 кв. м в центъра на Четвъртък пазара. Така на блокирания от две години ремонт на тържището ще бъде дадена зелена светлина.

Разгорещени дебати се очакват по предложението на кмета Славчо Атанасов бъдещият паметник на Симеон Велики да бъде поставен пред Областната управа.