Инфраструктурни проекти в областта
Инфраструктурни проекти в областта / снимка: Петър Тодоров
инфраструкура
95043
инфраструкура
  • инфраструкура
Работна среща с представители на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и КЦМ организира Областна администрация във връзка с разрешаването на проблема с жп линията на Комбината за цветни метали, която пресича Околовръстното шосе на Пловдив. Оперативката, която ще се състои следващата седмица, е инициирана от областния управител Здравко Димитров, стана ясно от неговото гостуване в регионалната програма на Дарик Пловдив. Той уточни, че документационната работа по Околовръстния път, която предстои да се свърши, е сериозна и не предвижда начало на строително-ремонтни дейности по шосето в близките две години.

Предстоят процедури по отчуждаване на имоти, решения за изграждане на локални платна, разрешаване на проблема с железопътната инфраструктура и др. Освен държавата, към проекта имат ангажимент и общините Пловдив, „Марица“ и „Родопи“.

Здравко Димитров изрази увереност, че приключването на Асеновградско шосе ще бъде извършено по план и ще се случи до 15 септември 2018 г. или дори по-рано. В посочения период се очаква да бъдат изградени всички пет кръгови кръстовища и локалните комуникации.  

В момента сериозно внимание са обръща и на Югоизточния обходен път. Там също има нужда от промяна в плановете и извършване на отчуждителни процедури. Не е за подценяване и финансовият фактор, подчерта губернаторът и допълни, че по инфраструктурните проекти на Пловдив и областта трябва да се действа своевременно, защото сега имаме благоразположението както на правителството, така и в частност на Агенция „Пътна инфраструктура“.  

Чуйте цялото интервю от приложеното аудио.