Решават Пазарджик да тегли 9 млн. евро
Решават Пазарджик да тегли 9 млн. евро / netinfo
Пазарджик да тегли облигационен заем от 9 милиона евро за срок от 10 години, ще гласуват на днешното си заседание общинските съветници. Средствата от заема ще бъдат усвоени за три години за основен ремонт на 20 улици в град Пазарджик и за изграждане на нова баня в ромския квартал Изток.

Ако предложението бъде одобрено, Пазарджик ще стане единайстата община в България, която емитира дългови инструменти – облигации. На последната за сезона сесия общинските съветници ще разгледат още предложение за актуализация на бюджета на община Пазарджик с близо 9 млн. лв. Така годишната финансова рамка на общината ще надхвърли 60 милиона лева.

Над 90 % от строителната програма за първите шест месеца на годината e изпълнена и затова е необходима актуализацията, обясни за Дарик радио кметът Тодор Попов. За първото шестмесечие на 2008 година са разплатени 6 100 000 за благоустрояване на инфраструктурата в Пазарджик и в 31 села. Съветниците ще гласуват и приемането на нова транспортна схема на Пазарджик, с която ще бъде узаконена автогарата до ЖП гарата. Предложението включва и обявяване на конкурс за нов превозвач след прекратяването на договора с “Трансавто” на Фидел Беев и временното възлагане на обслужването на градските и междуселищните линии в общината на “Никан лайн”.

Информация на Марияна Георгиева