Ремонтът на Синдикалния дом започва на 1 април
Ремонтът на Синдикалния дом започва на 1 април / netinfo

Реконструкцията на Синдикалния дом трябва да започне най-късно до 1 април, а до края на месец февруари сградата трябва да бъде опразнена, съобщи след срещата с ръководителите на танцовите и художествени състави зам.-кметът Георги Шопов. Ако ремонтът не започне навреме, общината ще дължи на фирмата-изпълнител неустойки в размер на 20% до 30% от сумата, предвидена за първия етап на реконструкцията - 13 млн.лв.

Срещата бе закрита за журналисти, на нея зам.-кметът Георги Шопов и началникът на отдел „Култура” в общината Йохан Девлетян са представили предложенията на общината за пребазиране на колективите и са изслушали и предложенията на самите творчески ръководители. До понеделник трябва да сме получили в писмен вид и техните искания, тъй като бяха предложени включително и помещения в читалища, коментира Шопов.

Общината бе поставила 14 януари като краен срок за изнасяне на 12-те наематели на Синдикалния дом, но никой от тях все още не се е изнесъл. Утре ще бъдат подготвени нови писма до тях с напомняне, че срокът за напускането на сградата е изтекъл и ще бъде поставен нов по-кратък срок от десетина дни, уточни Шопов. Ако и дотогава наемателите не предприемат нищо, ще се наложи да ги извадим принудително, коментира зам.-кметът. Общинските формации ще останат в сградата до пребазирането им в подходящи помещени, но най-късно – до края на февруари. Реквизитът на Оперно-филхармоничното дружество окончателно отива в помещения на стадион Пловдив, а костюмите на общинските ансамбли – в бившия Детмаг.

Припомням, че реконструкцията на Синдикалния дом ще се извършва от гръцката фирма „Актор”. Сградата трябва да бъде готова за 30 месеца - най-късно до октомври 2010 година, а ремонтът й, който се извършва изцяло с общински средства, ще протече на три етапа и ще струва  общо 42 млн.лв. 

Чуйте още в прикачения файл: