Ремонтите в „Беломорски“ на финалната права
Ремонтите в „Беломорски“ на финалната права / Искра Койчева/ Дарик Пловдив

Реконструкцията на улица „Беломорска" е на финалната права. Това стана ясно от инспекцията, която направиха на място градоначалникът Иван Тотев и кметът на район „Южен“ Борислав Инчев.

Основната за квартал „Беломорски“ улица е напълно асфалтирана. В момента служителите на „Пътища“ АД приключват с изграждането на тротоарите и довършителните дейности. През следващата седмица започва работата по изграждане на връзката между улица „Беломорска“ с ул. „Димитър Талев“.

Изцяло асфалтирана вече е и другата улица от този проект - „Родопска“. Стойността на двата обекта е около един милион лева от общинския бюджет.

Районният кмет Борислав Инчев съобщи, че след като приключи изграждането на тротоарите, има готовност заслонът на спирката от градския транспорт на обръщалото на улица „Беломорска“ да бъде подменен и изместен. В момента се подготвя схема, за да може мястото да бъде точно обособено.

Строителните дейности включват разрушаване на старата и изграждане на нова пътна конструкция, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, подмяна на водопровод, изграждане на канализация и канализационни връзки, трасета за подземни комуникации.

Иван Тотев съобщи още, че предстои пълно реновиране и на основната улица в квартал „Остромила“ и подчерта още неднъж, че реконструкцията на двете улици е част от политиката за специално отношение към крайните квартали на града.