Ремонтираните пътища остават мираж и тази година
Ремонтираните пътища остават мираж и тази година / dariknews.bg/ Архив

Няма финансова възможност за извършване на основни ремонти по пътищата до края на годината. Ще се извършват само текущи освежителни дейности като косене на банкетите, изкърпване на дупки, възстановяване и подменяне на табели, знаци и маркировки. Това заяви в ефира на Дарик радио началникът на Областно пътно управление Пловдив инж. Атанас Ташков.

Той обясни, че след падналите дъждове няма разрушени пътища на територията на Областно пътно управление Пловдив. Водата се е отекла в каналите, обясни инж. Ташков, но предупреди, че има опасност от падащи камъни на пътищата в планинските местности.

По повод разрушените мостове, инж. Атанас Ташков обясни, че единственият аварирал такъв в Пловдивска област е над река Стряма между селата Калековец и Стряма. Той обаче няма да бъде ремонтиран и тази година, въпреки че е направен проект за ново съоръжение. По план то трябва да бъде разположено на 50-60 метра източно от стария мост. Новият ще бъде по-голям, с нормални габарити, увери инж. Ташков. Сумата, която е необходима, за да стартира проектът е около 5-6 милиона лева. Вече има избран изпълнител, но средствата липсват и най-вероятно ще ги получим от държавния бюджет догодина, допълни той.