Реквием на Моцарт - едно вдъхновено пътуване назад в бъдещето
Реквием на Моцарт - едно вдъхновено пътуване назад в бъдещето / netinfo
"Реквием" на Моцарт - едно вдъхновено пътуване назад в бъдещето
92288
"Реквием" на Моцарт - едно вдъхновено пътуване назад в бъдещето
  • "Реквием" на Моцарт - едно вдъхновено пътуване назад в бъдещето

Публиката на „Реквием“ на Моцарт в зала „Колодрума“ през март трябва да е подготвена за едно по-съзнателно, задълбочено, емоционално и автентично преживяване. Това заяви в интервю за Дарик мениджър-координаторът във фондация „Йордан Камджалов“ Анна Стайкова. Тя допълни, че иска да запази всички подробности около интерпретацията на лебедовата песен на най-големия музикален гений на всички времена в тайна, за да бъде изненадата възможно най-голяма.

Амбициозният проект „Свобода в класиката“ е едно смело начинание на GENESIS ORCHESTRA и диригента Йордан Камджилов, заедно с хоровия формат на Музикалната Лаборатория за Човека с диригент Мая Василева. „Реквием“ е един от начините, чрез който организаторите искат да ни потопят в голямата си мечта - да пресъздават музикални творби по един немислим начин и в мащаб, непознат за българската класическа сцена.

Реквием на Моцарт  едно вдъхновено пътуване назад в бъдещето
netinfo

„Реквием“ на Моцарт изисква много смелост, дух, огън и лудост. Готови ли сте за това „пътуване назад в бъдещето“? „Това е формата, под която ще Ви разкажем за нашата мечта – да прескачаме заедно границите на познатото, да разберем непознатото, да го доближим до себе си.“, коментират още инициаторите на „Свобода в класиката“. По думите им двигателят и най-голям вдъхновител на събитието е диригентът Йордан Камджалов, под чиято палка са свирили водещи оркестри в Берлин, Лондон, Цюрих и много други точки на света, а GENESIS ORCHESTRA събира международно признати български инструменталисти на една сцена.

„Реквием“ на Волфганг Амадеус Моцарт ще бъде представен на 26 март в зала „Колодрума“.

Чуйте и от прикаченото аудио, а репортаж по темата ще бъде излъчен следващата седмица по Дарик радио.