Рекорден ръст приходи отчитат в Митница Пловдив
Рекорден ръст приходи отчитат в Митница Пловдив / dariknews.bg
Рекорден ръст от приходи отчитат в Митница Пловдив
30701
Рекорден ръст от приходи отчитат в Митница Пловдив
  • Рекорден ръст от приходи отчитат в Митница Пловдив

4 000 мастербокса с нелегални цигари и 28 хил. бутилки алкохол с фалшив бандерол са задържани през месец май при съвместни действия на служители на Митница Пловдив, полицията и Националната агенция по приходите. Това съобщи за Дарик началникът на Митница Пловдив Васил Дандаров. Той допълни, че административно-наказателните действия над разпространителите на незаконни стоки продължават. Тези акции ще стимулират дейността на легалните производители, което ще доведе до увеличаване на приходите от акцизи, убеден е Дандаров.

Васил Дандаров увери, че един от приоритетите на повереното му териториално управление, е намаляване на регулаторните механизми в работата на администрацията. Той обясни, че търси повече прозрачност и по-бързо и ефективно обслужване от страна на митническите служители спрямо търговските оператори.  

Близо 63% е ръстът на общите приходи на Митница Пловдив от 1-ви януари до 31 май 2010 г., в сравнение със същия период за 2009 г. Левовата равностойност на приходите за 2010 г. е 278 млн. и 531 хил. лева, докато за споменатия период за миналата година - 171 млн. и 500 хил. лева.

Завишени са приходите от ДДС - 18.6%, както и от производство на горива. Рекорден е приръстът от акцизи - над 98%. Причината е в нарастването на общия пазарен дял на цигарени фабрики на територията, обслужвана от Митница Пловдив.

Чуйте цялото интервю с Васил Дандаров в прикачения звуков файл.