Реконструкцията на Синдикалния дом не е стартирала
Реконструкцията на Синдикалния дом не е стартирала / netinfo
Ремонтът на Синдикалния дом не е стартирал 6 месеца след изгонването на самодейните състави, установи проверка на Дарик радио. Причина за забавянето е невърната обратна разписка от един от съседите на имота, който трябва да даде съгласие за старта на строителните работи. Преди това 4 месеца бяха загубени за преработване на проекта, който бе върнат от Експертния съвет в общината.

Ще настоявам от район Централен, които са изпратили уведомленията по пощата, да отидат лично на място, за да се ускори старта на строителството, заяви главният инженер на общината Пейчо Михов.

От гръцката фирма “Актор”, която е изпълнител на ремонта, декларираха готовност веднага да започнат строителните работи. Поръчали сме дограмата и изолационните материали, каза пред Дарик Полихронис Хапсалис. До момента се извършва единствено разчистване на обекта. Наета миналата седмица строителна бригада е била 3 дни в престой, след което е била разпусната, съобщиха пред Дарик работници.

30-месечния срок за приключване на първия етап от реконструкцията на Синдикалния дом започва да тече от момента на откриването на строителната площадка. Това означава, че градът ще разполага с концертна зала най-рано през април 2011-а година.