Рефан обновява отделението за онкоболни деца в Университетска болница
Рефан обновява отделението за онкоболни деца в Университетска болница / netinfo

Детското онкологично отделение към УМБАЛ „Св. Георги" ще бъде изцяло реновирано със средства осигурени от козметичната компания „Рефан България". Със сумата от 32 000 лева ще бъдат напълно обновени и оборудвани две специализирани болнични стаи, в които се извършва интензивна химиотерапия, както и две манипулационни.

Помещенията ще разполагат със стерилно антибактериално покритие на пода и стените, хидравлични кушетки и климатици. Ще бъде подменена и кислородната инсталация, апаратурата, вратите, леглата, баните и тоалетните. Според предварителните прогнози ремонтът ще продължи около 1 месец.

Манипулационните и специализираните стаи са мечта за нас от много време, тъй като имат нужда от сериозен ремонт, призна завеждащият отделението д-р Ангелина Стоянова. Нашето отделение е много тежко, но въпреки това е и оптимистично, защото много от децата се възстановяват напълно. Годишно приемаме средно между 35-40 малки пациенти с такива тежки заболявания, отбеляза още д-р Стефанова.

Щастливи сме, че ни позволихте да направим тази първа крачка в цялостния ремонт на отделението. Твърде далече стигнахме, за да се отказваме от това, което сме. А именно да помагаме винаги, когато се налага. Призовавам и други да го правят. Защото това е важно, то остава, заяви от своя страна благодетелят Ангел Попов. Той уточни, че средствата по ремонта няма да влизат в касите на клиниката, а ще бъдат давани директно на изпълнителите. Те ще бъдат посочени от специалистите, поради спецификата на работата им.

Управителят на „Рефан" Ангел Попов е амбициран до края на годината да обнови и останалите 12 болнични стаи в Детско онкологично отделение на УМБАЛ „Св. Георги", като за това ще са необходими още около 30 000 лева. Бизнесменът призова в благотворителната акция да се включат и други фирми дарители, както това се случи при пълния ремонт на Детска хирургия преди 2 години, иницииран също от „Рефан".

Благотворителната инициатива бе подкрепена от големия български спортист и настоящ зам.-министър на спорта Йордан Йовчев. Подкрепям тази идея и се надявам много хора да застанат зад нея. „Рефан" трябва да служи за пример с помощта, която осигурява в различни области, заяви легендарният гимнастик.