Разпродават автобуси на Градски транспорт
Разпродават автобуси на Градски транспорт / netinfo
Агенцията за държавни вземания ще разпродава автобуси на “Градски транспорт”, за да покрие задълженията на общинския превозвач по ДДС, чиято главница е 800000 лева. Новината идва 2 дни преди изтичането на срока за закупуване на тръжни книжа за приватизацията на 67% от фирмата чрез явен търг, насрочен за петък.

Дирекция “Големи данъкоплатци” е предала транспортната фирма на Агенцията за държавни вземания заради необслужване на дълга. Той е обезпечен със 7 автобуса, но ако приходите от тяхната продажба не покрият задължението към данъчните, ще се прибегне и към разпродажба на други активи, обясниха служители от агенцията.

Ако се стигне до такъв вариант, “Градски транспорт” ще трябва да се откаже от обслужването на още поне една линия поради липса на достатъчно коли. Това е напълно реална опасност, защото при обезпечаване на вземанията активите се пресмятат по балансова стойност, която е по-ниска от пазарната цена, обясни служители на АДВ.

Председателят на директорския борд на “Градски транспорт” Костадин Даскалов изрази убеденост, че в петък фирмата ще бъде продадена и няма да се стигне до разпродажба на автобусите. По информация на Дарик обаче до момента няма продадени тръжни книжа, въпреки че преди дни класираната на трето място в предишната приватизационна процедура столична фирма”Ес-експрес груп” изрази готовност отново да играе за “Градски транспорт”.