Разпитват вуйчото на Колев и съкилийника му
Разпитват вуйчото на Колев и съкилийника му / Dariknews.bg
Разпитват вуйчото на Колев и съкилийника му
38293
Разпитват вуйчото на Колев и съкилийника му
  • Разпитват вуйчото на Колев и съкилийника му

Съкилийникът на обвинения в убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев - Владимир Славов под прякор Иширковеца ще застане днес пред съда. Според показанията му, Лазар му е споделил за убийството на двете сестри, докато са били в следствения арест в София. Вчера 31-годишният Колев заяви, че се чувства изкупителна жертва и че  това е процес на следователят Веселин Мартински и зам.-главния прокурор Камен Ситнилски. Според Колев Иширковеца е „прокурорски свидетел". Дни преди старта на делото неговият адвокат Димитър Марковски заяви, че Иширковеца е „дежурен свидетел по всички подобни дела". 

Освен Славов ще бъдат разпитани вуйчото на Колев - Паун Лазаров, последната приятелка на обвиняемия - Виолета Витекова, майка й, както и доведения й баща - Стефан Боев. Според адвокат Димитър Марковски, в днешното заседание ще бъдат разпитани всички, за които се твърди, че са изградили фалшивото алиби на Лазар Колев. /Чуйте какво каза Витекова от прикачения звуков файл/

Заседанието е трето поред и започва в 9 часа.

З1-годишният Колев трябваше да даде показания вчера, но адвокатите му са категорични, че това ще стане в края на процеса. Марковски-баща и син ще поискат да бъдат изготвени няколко допълнителни експертизи, преди разпита на Колев. Разпитът на вуйчо му Паун Лазаров бе предвиден също за вчера, а на Иширковеца за петък. В хода на делото обаче разпитите на свидетели не са в определиния предварителен ред по решение на съда.