Разпитват съкилийника на Лазар Колев в края на процеса
Разпитват съкилийника на Лазар Колев в края на процеса / netinfo
Разпитват съкилийника на Лазар Колев в края на процеса
38229
Разпитват съкилийника на Лазар Колев в края на процеса
  • Разпитват съкилийника на Лазар Колев в края на процеса

С разпит на съучениците на Росица и Христина - Гергана и Станислава Герджикови, Виолета Дичева и Надка Будова ще продължи делото Белнейски в Окръжен съд Пазарджик. Те са били със сестрите на 27 януари.

Очаква се пред съда да застане и обвиняемият за убийството на сестрите Лазар Колев, каза неговият адвокат Марин Марковски. Според защитата му, 30-годишният мъж ще даде обяснения за това, къде е бил в нощта на убийството на сестрите. До момента Лазар Колев категорично заявява, че не познава момичетата и отрича той да е извършил зверството с тях.

Владимир Иширковеца, съкилийникът на Колев пред който той е разказал за случилото се, ще застане пред съда в края на седмицата. Делото се гледа при „открити врата". Ако съдът реши, свидетели могат да бъдат разпитани, без да бъдат допускани външни лица в съдебната зала.

В първия ден на заседанието показания дадоха петима свидетели, роднини и близки на семейството. Фани Белейска си спомни, че в събота - 28 януари, след като дъщерите й не се прибрали, телефонът й звънял няколко пъти от скрит номер. При „закрити врата" беше разпитан само един от свидетелите Васил Петков с прякор Фишека, да не се разгласяват тайни от интимния живот на сестрите. Васил Петков работи на гише в ж.п. гарата в Пазарджик и именно при него двете момичета е трябвало да се отбият, след слизането си на последна спирка на тролея.