Разпитват полицейски шеф за двойното убийство край Въча
Разпитват полицейски шеф за двойното убийство край Въча / Dariknews.bg

До края на седмицата ще станат ясни резултатите от проверката  на полицейския джип, с който се опита да избяга 30-годишният Виктор Траянов, обвинен в двойното убийство, в един от понтоните на язовир „Въча". В момента Комисия извършва проверка на джипа "Тойота Лендкруизър", който е собственост на началника на Специалното охранително поделение на МВР в Пловдив Павел Костадинов. Това заяви директорът на пловдивската полиция главен инспектор Тодор Чонов.

Костадинов е приятел с бившия митничар и собственик на понтона Валентин Пеев. Според комисар Чонов няма основание за притеснение от страна на колегата му. Павел Костадинов ще бъде разпитан и по следственото дело в Смолян.

През изминалата седмица Пловдивският апелативен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 30-годишния Виктор Траянов от София, обвинен в убийството на двамата си приятели  Борис Сбирков и Мартин Кючюков. Тогава защитата на Траянов обяви, че съществува възможност да пледира за невинност по делото.