Иззети са 230 кг готова продукция и близо половин тон необработена тютюнева листна маса
Разкриха работилница за преработка на контрабанден тютюн в Пловдив, съобщиха от полицията.

МВР

Специализираната полицейска операция за пресичане на незаконното съхранение и разпространение на стоки без български бандерол бе проведена на 28 април от служители на Шесто РУ в Пловдив.

Повдигнаха обвинение на двама мъже за контрабанда на цигари в Пловдивско

В стопански двор в Източна промишлена зона са задържани петима души докато товарят в лек автомобил чували с наситнен тютюн. Установена е самоличността на извършителите – четирима криминално проявени и осъждани мъже и техен непълнолетен помощник.

МВР

При последвалите процесуални и следствени действия е изяснено, че контрабандната стока в автомобила е 140 килограма. Още 90 килограма от нея, разпределени в еднокилограмови разфасовки, са открити в различни помещения в имота.

МВР

Допълнително при претърсването са установени и 16 бали с тютюневи листа с общо количество 480 килограма, както и електрическа машина за рязането им. Конфискувани са и други веществени доказателства за осъществяваната незаконна дейност от групата.

Извършителите са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство и материалите са докладвани в Районната прокуратура.