/ netinfo
Щракнаха белезниците и на други петима крадци в пазарджишко
Автор на два грабежа е задържан от полицията в Пазарджик. Мъжът нападал и ограбвал беззащитни жени, използвайки прикритието на тъмнината.

На 16 януари около 22.00 часа, на улица в областния град 43-годишна жена била нападната от непознат. Мъжът отмъкнал дамската ѝ чанта с лични документи, мобилен телефон, златен накит и 270 лева. На следващата вечер отново в района на същата улица нападателят издебнал 50-годишна жителка на Пазарджик. Той направил опит да ѝ отнеме мобилния телефон, но жената оказала съпротива, грабителят се уплашил и избягал.

Хванаха крадла да отмъква портфейл на продавачка в магазин

След няколкодневна упорита работа на пазарджишките полицаи, те попаднали в дирите на извършителя. Оказало се, че това е 32-годишен мъж от ихтиманското село Вакарел. Обирджията е задържан в ареста, като спрямо него е заведено полицейско производство.

Петима извършители на домови кражби пък са задържали полицаите от Септември и Пазарджик. 

Най-дръзка била кражбата от къщата на 37-годишна жителка на пазарджишкото село Мало Конаре. През уикенда апаши използвали незатворен прозорец на банята и проникнали в жилището. Били откраднати телевизор, златни накити и близо 10 000 евро.

Малолетен открадна пари и лотарийни билети за 1500 лева от магазин

За кражбите бързо били заловени трима младежи от същото село, двама на по 18 и един 17-годишен. При задържането у единия криминалистите открили топче, съдържащо наркотично вещество - синтетичен канабиноид. Тийнейджърите са арестувани.

Преди малко повече от месец била атакувана с взлом и разбиване на прозорец къщата на 40-годишен човек от Белово. Мъжът се простил със златни накити, съхранявани в жилището му. Разследващите хванали крадлата – 43-годишна жена, също от Белово.

Среднощни автоджамбази разбиха три коли и задигнаха акумулатори

През миналата седмица неизвестен прескочил през оградата на имот в село Дебращица, собственост на 60-годишен пазарджиклия. От навес в двора му били откраднати електрическа печка и хладилник. Полицаите разкрили и хванали и този крадец – 54-годишен мъж от същото село. Откраднатите електроуреди били открити у него и предадени обратно на собственика.