/ iStock/Getty Images
МБАЛ - Асеновград разкри нови 20 легла за настаняване на пациенти с COVID-19. С това общият им брой става 42, съобщиха от болницата.

Мярката се налага, съгласно разпореждане на Министерството на здравеопазването и Областна администрация - Пловдив. Леглата са осигурени от двете вътрешни отделения в болницата. На този етап в COVID отделението се приемат и лекуват само пациенти в леко и средно тежко състояние. Останалите случаи, които се водят "тежки", се пренасочват за интензивно лечение към лечебни заведения в Пловдив.

От 1 юли до 30 октомври през COVID отделението на МБАЛ - Асеновград са преминали 107 пациенти. От тях с потвърден положителен резултат от PCR тест са 68. За посочения период от време направените бързи тестове са общо 847. Девет от пациентите са починали. В COVID отделението в Асеновград работят 32-ма медицински работници, от тях - 6 лекари, 15 медицински сестри и 11 санитари. А от 29 октомври болницата разкри и лаборатория за PCR тестове и до момента там са изследвани 166 проби.