/ Община Пловдив
"С над 3 000 000 нови цветя ОП „Градини и паркове“ разкрасява Пловдив за лятото", съобщи директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев. Повечето вече са засадени на мястото на есенно-пролетните видове, дейностите приключват окончателно до края на месеца. 

Пловдив в топ класация на „Файненшъл Таймс“ за най-атрактивните места за чуждестранни инвестиции

В градските паркове и градини, на кръгови кръстовища, в саксиите и кашпите по пешеходните зони, на стотици други подходящи места са оформени нови фигури от различни цветя. Само от началото на годината са засадени над 3000 нови храста рози.

Пловдив в Toп 10 на европейските градове на бъдещето

След приключилия ремонт на подлеза при Централна поща с повече от 500 броя чайно-хибридни тъмночервени и жълти рози е възстановена разделителната ивица на бул. „Цар Борис III Обединител“ от южната страна на Тунела. Там наново бе поставена почва и изградена поливна система, а розите вече цъфтят.

С много рози и друга красива растителност са облагородени пешеходните зони по булевардите „Марица-юг“ и „Княгиня Мария Луиза“, които бяха обновени благодарение на спечеления от Община Пловдив европейски проект по оперативна програма „Региони в растеж“, отбеляза Стоян Алексиев. Сред приятните изненади са красивите храсти физокарпус, върху чиито тъмночервени листа се открояват кремаво-бели, пухкави като памук цветове.