Разиграват „Бързи и яростни” в Катуница
Разиграват „Бързи и яростни” в Катуница / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Бясно преследване със стрелба на три „Мерцедес"-а, „БМВ"  и „Ауди" се разигра по улиците на село Катуница снощи. След намесата на полицията в Асеновград са били арестувани баща и двамата му сина, които са предизвикали екшъна.

След получен сигнал около 20.30 часа  в „ралито" са се включили и полицейски автомобили. При извършената заградителна операция полицаите спрели "Ауди"-то на автомагистрала "Тракия". В колата са пътували 57-годишен мъж и двамата му сина. И тримата са от село Горни Богров.

По първоначални данни мъжете били пристигнали в Катуница с намерение да водят преговори за предизвикване на мешере заради неуредени сметки с фамилия от селото. По време на разговора между преговарящите страни възникнал скандал по повод отправени закани за саморазправа със семейството от Катуница. Мъжете от Горни Богров се качили в аудито си и потеглили, но веднага били последвани от мерцедесите и БМВ-то.

Изстрелите с газов пистолет е произвело 18-годишно момче от Катуница. Оръжието е иззето от полицията. По случая е образувано досъдебно производство.