Разградският театър гостува с ВСИЧКИТЕ МОИ ЛЪЖИ в Пловдив
Разградският театър гостува с ВСИЧКИТЕ МОИ ЛЪЖИ в Пловдив / netinfo

Драматичен театър “Антон Страшимиров” – Разград представя тази вечер от 19ч. в Дома на културата в Пловдив пиесата „Всичките мои лъжи”. Това е авторски спектакъл на Пламен Панев по едноименната му книга, номинирана за роман на годината. Една невероятна комедия за сложните мрежи от събития, които съдбата оплита, за да ни доведе до смисъла. Сюжетът е построен върху безброй шарлатании, между които се открояват няколко фундаментални лъжи, преплетени и разказани в множество комични, трагични и трагикомични ситуации.

Зрителите ще видят съдбата на един избягал затворник, който попада в забавни, умни и изобретателни ситуации в абсурдността на времето от средата на миналия век у нас. След бягството, на Пейо му се налага да се крие, да ползва за изчезването си гара, влак, автостоп с камион с шилета, ресторант във Видин, бягство зад граница… И завръщане отново тук, но вече като забогатял човек с чужда самоличност – Шефкет.

Любопитното е, че по време на бягството затворникът нито за миг не се поколебава, когато вижда в затънала в калта каруца жена с новородено бебе, да помогне. А при завръщането си от странство, Шефкет си отговаря на въпроса дали си е струвало, дали е имало смисъл, с „Да“. Защото има нещо кармично в това затворник да помогне на бебе.

Рано или късно разбираме, че животът е една лъжа. Но лъжата ни прави хора. Целият свят лъже и живее в лъжа, така че защо да не се посмеем над себе си...

Автор и режисьор е Пламен Панев, сценография - Теодор Даскалов. Ролите са поверени на: Николай Урумов – гост, Николай Сяров, Веселин Борисов, Тихомир Благоев, Евгени Стефанов, Димитрина Гинева и Антония Божинова.

Билетите са на цени от 8, 10 и 12лв.