Раздават наградите на Фото салон Пловдив 2016
Раздават наградите на Фото салон Пловдив 2016 / Дружество на пловдивските художници

Официалното откриване и връчване на наградите на Изложбата от Трети  Международен фотосалон Пловдив 2016 е днес от 18,00 часа в галерията в Дружество на Пловдивските художници на ул. Гладстон 32.

Фото конкурса е под патронажите на Международната Федерация за Фотографско Изкуство (FIAP  - International  Federation of Photographic Art), Фотографско общество на Америка (PSA - Photographic Society of America) и Национално Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“ (НСФА).

В тази културна инициатива, подкрепена от Община Пловдив и включена в Календара на културните събития за 2016г., в шест раздела на фото конкурса премериха сили, майсторство и класа 398 професионалисти и любители фотографи от 59 държави, от 5 континента с общо постъпили 4877 фотографии.

Петчленно жури от двама българи и трима чужденци, след журиране по правилата на FIAP, PSA и НСФА избра за финална селекция, 333 участници от 54 държави с 1593 творби (общо в шестте раздела), най-добрите от които спечелиха общо 134 награди, които оцениха творбите на 93 фотографи от 35 държави от 4 континента. Всеки участник в салона ще получи безплатно копие от печатен и CD каталог.