Разчистват пътя за сделка за Градски транспорт с извънсъдебно споразумение
Разчистват пътя за сделка за Градски транспорт с извънсъдебно споразумение / netinfo
Извънсъдебно споразумение за прекратяване на делата срещу приватизацията на Градски транспорт ще се опита да постигне днес Пловдивската общинска агенция за приватизация /ПОАП/ с нереализирания кандидат- купувач от предишната конкурсна процедура- фирма “Хеброс бус”. Минути преди срещата стана ясно, че Окръжният съд е отменил решението на ОбС за обявяване на търг с явно наддаване като незаконосъобразно. Целта на днешната среща в ПОАП е спешно финализиране на сделката със “Транс сити”, победител в последвалия явен търг. Така надзорниците, които вчера удължиха с 30 дни изтичащия утре първоначален срок за подписване на приватизационен договор, ще се опитат да изпреварят разпродажбата на активи на общинския превозвач. Очаква се описи на имуществото му да бъдат насрочени в близките дни, след като бяха заведени изпълнителни процедури от бившия доставчик на гориво “Векта” и от Национална агенция по приходите.

На среща днес в Агенцията за приватизация надзорниците ще предложат на управителя на “Хеброс бус” Веселин Дошков да му върнат задържания депозит от половин милион лева срещу ангажимент той да изтегли от съда четирите си жалби срещу Надзорния съвет на ПОАП и срещо пловдивския ОбС. Дошков вече спечели на първа инстанция две от делата.

По информация на Дарик обаче от “Хеброс бус” настояват и за покриване на лихвите за 5 месеца върху задържания депозит и за погасяване на съдебните разноски по 4- те иска. Общата стойност на тези претенции е около 40 хил. лева.