Разбиха публичен дом
Разбиха публичен дом / Dariknews.bg

Задържана е 44-годишна жена от Плевен за уличаване към проституция. Тя заедно със съпруга й са предоставяли помещение за платени секс услуги в приземен етаж на сграда на ул."Асен Златаров" в Пловдив. По време на акцията полицаите са заварили в помещението две жени, предлагащи платена любов. Установени са още три проститутки - всички те на възраст от 30 до 50 години. По първоначални данни за услугите те взимали от 30 до 60 лева.

Задържаната е криминално проявена. Районна прокуратура е внесла иск в съда да й бъде наложена най-тежката мярка „задържане под стража" с мотива, че може да се укрие, тъй като няма постоянен адрес. На нея и мъжа й са повдигнати обвинения за склоняване към проституция на четири лица и системно предоставяне на помещение за развратни действия на повече от две лица. Помещението, което са предлагали за проституция със съпруга й е под наем, съобщи за Дарик говорителят на Районна прокуратура Галина Андреева. Жената има две деца, които са от друг мъж. Те са на 8 и 10 години и в момента са при биологичния си баща.

Двамата със съпруга й, който е в неизвестност, са държали помещението от май месец миналата година. Те са се прехранвали от тази дейност, като жената не е проституирала, тъй като мъжът й ревнувал.

Мярката за неотклонение на задържаната ще бъде гледана в 16.00 часа в Районния съд в Пловдив.