Рашкови имат поне 93 000 лв. стари данъчни задължения
Рашкови имат поне 93 000 лв. стари данъчни задължения / снимки: Кирил Кирилов, DarikNews.bg

93 000 лв. данъци дължи фамилията Рашкови за периода 1998-2007 г., съобщи за Дарик и.д. кмет на Пловдив Александър Долев. Той уточни, че сумата е потвърдена и от Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите (НАП). Кирил, Костадинка и Събка Рашкови дължат средно по 31 000 лв. Данъците за посочения период са в размер на 75 000 лв., но с натрупаните лихви към сумата се прибавят още 18 000 лв. Долев допълни, че след 2007 г. Рашкови имат още задължения, но засега от НАП не ги съобщават, защото били фирмена тайна.

Сумата, която ромската фамилия дължи, е за данък сгради и такса битови отпадъци. Става въпрос за два имота в града, задълженията от които са прехвърлени на Агенцията за държавни вземания. Общината е била обезпечена с четири автомобила на семейство Рашкови, които обаче още не са обявени за публична продан.

Рашкови имат поне 93 000 лв. стари данъчни задължения
netinfo

Александър Долев попита защо НАП все още не е събрал сумата от тримата длъжници. Той припомни, че за част от посочения период шеф на НАП-Пловдив е била настоящият депутат от ГЕРБ Менда Стоянова. Попитайте г-жа Стоянова защо задълженията на Рашкови не са погасени, каза още Долев.

Преди дни председателят на бюджетната комисия в парламента увери, че по време на работата й като директор на териториалната приходна администрация, законът винаги е бил прилаган еднакво за всички, включително и за ромската фамилия от Катуница.