Ральо Ралев: Реконструкцията на Рогошко шосе струва 2 млн. лв., финансиране няма
Ральо Ралев: Реконструкцията на Рогошко шосе струва 2 млн. лв., финансиране няма / снимки: Петър Тодоров, Дарик радио Пловдив
Ральо Ралев: Реконструкцията на Рогошко шосе струва 2 млн.лв., финансиране няма
90028
Ральо Ралев: Реконструкцията на Рогошко шосе струва 2 млн.лв., финансиране няма
  • Ральо Ралев: Реконструкцията на Рогошко шосе струва 2 млн.лв., финансиране няма

Преасфалтирането на цялото Рогошко шосе струва около 2 млн.лв. Парите са непосилни за една районна администрация, а друго финансиране засега няма“. Това заяви в ефира на Дарик радио районният кмет на „Северен“ Ральо Ралев по повод компрометираното състояние на настилката на платното. По думите му, дължината на пътната отсечка, която стига до моста преди село Скутаре, е 4 километра. До момента със 106 000 лева са изкърпени дупките в участъка от разклона за гробищния парк до табелата на Пловдив, който е на площ от 2100 кв.м.

Липсата на средства е и причината да няма изготвен проект за реконструкцията на шосето, подчерта още Ралев.

За преасфалтиране също е бул. „Дунав“, както и Брезовско шосе, но трябва да отчетем, че към момента големите инфраструктурни проекти, по които работи Община Пловдив като Коматевско шосе,  булевардите Руски, Васил Априлов и 6-ти септември са от много важни, защото по тях преминава изключително голям поток от пътни превозни средства“, каза още той.

От думите му стана ясно още, че предстои премахването на 18 незаконни къщи, намиращи се до моста на Карловско шосе. За всичките има издадени заповеди, а жителите им, чийто окончателен брой е много трудно да бъде определен, са предупредени. Средствата обаче, с които разполага кметството за такава дейност са 36 000 лева годишно. Една трета от тях вече са изразходвани за бутането на 7 къщи, множество лафки, сергии, магазинчета и стопански обекти в района.

„Тъй като парите най-вероятно няма да ни стигнат, ще продължим да премахваме къщите и през следващата година със средствата от бюджет 2017“, поясни Ралев.

Ральо Ралев: Реконструкцията на Рогошко шосе струва 2 млн. лв., финансиране няма
netinfo

Районната администрация има проведена процедура по ЗОП на стойност 1 милион лева за преасфалтиране на улици. 100 000 от тях през миналата година бяха отпуснати от общинския бюджет, от кметството на „Северен“ чакат останалите. Сигурните средства, с които ще разполагат в района през  2017-та година са от таксите за гаражите, които възлизат на 204 000 лева.

Продължава и съвместната работа на администрацията и полицията по повод оплакванията на хората в района от шум и силна музика. Последната намеса на органите на реда е от вчера вечерта на ромска сватба в Шекер махала.

„Провеждаме непрекъснато акции, изземваме тонколони, глобяваме, но за промяната на бита на тези хора ще трябват години. Работим активно и върху забраната да не отглеждат коне в града, като успяхме да намалим броя на животните от 50 на 20. Надявам се до края на мандата този проблем да бъде решен“,подчерта още кметът на "Северен".

Цялото интервю с Ральо Ралев чуйте в звуковия файл.