Районните кметове затягат дисциплината
Районните кметове затягат дисциплината / netinfo

Промени в администрациите и затягане на дисциплината започнаха районните кметове, научи Дарик. Освободена бе шефката на отдел „Образование” в район „Западен” Захаринка Георгиева, съобщи кметът на района Здравко Димитров. Не съм доволен от работата на отдела, имамдруго виждане за начина на работа там, коментира Димитров отстраняването й. Георгиева е освободена по взаимно съгласие, а до седмица ще бъде назначен нов шеф на отдела.

Наказания започна да налага и кметицата на район „Централен” Райна Петрова. Те са най-вече за масови закъснения за работа. Тя също възнамерява да прави промени в администрацията. Така не може да се работи, не съм доволна от работата на някои служители, каза още Петрова и посочи, че в момента всички администратори в „Централен” са под наблюдение.

Въвеждат се нови книги за отчитане на работното време, в които ще се отбелязва кога пристига служителят на работа и кога и по какъв повод напуска работното си място. Ще се отразява също ползването на служебен автомобил и ще се въведе нова система за отчитане на пътните листове, за да има по-строг контрол на разходите. Целта е да се затегне дисциплината и д се подобри обслужването на гражданите, смята Петрова.