болница
болница / ThinkStock/Getty Images
56-годишен мъж от с. Михалково, община Девин, сряза палеца на дясната ръка, докато рязал дърва за огрев с електрически циркулярен трион, съобщиха от полицията в Смолян. Инцидентът става вчера малко преди 9.00 ч. в двора на софийска фирма.
 
Керемида падна върху пешеходец в Шумен (СНИМКИ)

Оказана му е спешна медицинска помощ от Филиала за Спешна помощ в Девин, след което пострадалият е транспортиран в МБАЛ "Свети Георги"-Пловдив. Няма опасност за живота му.
 
Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ-Девин. По случая е образувана проверка. Започната проверка и от служителите на Инспекцията по труда в Смолян.
 
Работник в „Тракция“-Самуил загина при трудова злополука

"Веднага след получаване на сигнала на място са изпратени инспектори, които работят вече по изясняване на всички обстоятелства", коментира директорът на Инспекцията в Смолян инж. Емилия Даракчиева.
 
Според нея въпросното съоръжение е спряно от експлоатация. "Ще се провери, дали са спазени всички изисквания за безопасност на труд, както и дали циркулярът отговаря на изискванията за експлоатация", добави инж. Даракчиева.