Р. Панчев: Кръстовищата в града са си изпели песента
Р. Панчев: Кръстовищата в града са си изпели песента / Снимка: Даниела Ковачева

Пловдивските кръстовища са си изпели песента. Капацитетът им по отношение на трафика, който могат да приемат, е изцяло изчерпан. Това заяви в ефира на Дарик зам.-кметът по обществения ред и сигурността Руси Панчев. За това се налага спешно да изградим Генерален план за организацията на движение, уточни той. Такъв е правен през 2000-та година, но не е прилаган. Едно от решенията е изграждане на нови кръстовища, които да поемат потоците, както и нови паркоместа, добави зам.-кметът.

В четвъртък в 10 часа Руси Панчев ще се срещне с фирмите, които ще извършват ремонти в града. На нея ще бъдат съгласувани всички дейности, които ще се извършват до края на тази и следващата година.

Повторното разкопаване на колелото на Гарата няма да затвори движението тотално, ще има възможности да се преминава, обясни зам.-кметът. Ремонтът се налага, за да се свърже МБАЛ „Св. Мина" с газопровода за предстоящия отоплителен сезон. Той ще продължи над 2 седмици.  Пътищата около колелото ще бъдат затваряни само в две поредни съботи и недели, каза още Руси Панчев.