Пътища Пловдив АД разкрива собствен учебен център
Пътища Пловдив АД разкрива собствен учебен център / http://www.patishta.com/
Васил Калев - Пътища Пловдив
81093
Васил Калев - Пътища Пловдив
  • Васил Калев - Пътища Пловдив

Учебен център за обучение на качествени кадри за нуждите на пътното строителство ще създаде в най-скоро време „Пътища Пловдив" АД. Това съобщи в интервю за Дарик радио инж. Васил Калев - директор на Дирекция „Автотранспорт и механизация" в компанията. Решението за отварянето на собствен учебен център е взето, заради липсата на достатъчно квалифицирани работници, които да се справят с управлението на модерните машини. Само този месец по различни инфраструктурни обекти заработиха над 50 нови багери, валяци, асфалтополагащи машини, влекачи и др.

Пътища Пловдив АД разкрива собствен учебен център
netinfo
„Недостигът на кадри не е само в строителството, а в цялата индустрия. Сега младите се насочват към модерните хуманитарни специалности, а и закриването на много от техническите училища са факторите, които обуславят този глад за работна сила в нашата област", изтъкна инж. Калев. „Насочили сме се към малкото останали технически училища. Оттам търсим завършващи младежи, за да ги дообучаваме при нас", допълни Васил Калев. Поне 50 нови работни места предстои да бъдат заети в „Пътища Пловдив" АД.

Автопаркът на компанията е с технологично оборудване на най-високо равнище. Машините са компютъризирани, снабдени са с камери за обратно виждане, с климатизирани кабини, а някои от тях са изцяло роботизирани.

Пътища Пловдив АД разкрива собствен учебен център
netinfo
„Без качествен персонал и съвременен технологичен парк не е възможно да постигнем целите си за създаване на една модерна фирма, отговаряща на изискванията на нашия и европейския пазар", заяви инж. Калев. Той допълни, че условията на пазара изискват тези мащабни инвестиции, които са залог за бъдещото добро развитие на компанията.

Новата техника е закупена от световните лидери в областта на пътното строителство и отговаря на всички европейски стандарти по отношение на екологичните норми за намаляване на вредните емисии в околната среда, както и за безопасност при работа.

Пътища Пловдив АД разкрива собствен учебен център
netinfo
По-големите обекти, по които „Пътища Пловдив" АД работи в момента са: строежа на  AM "Марица" - ЛОТ 1, която трябва да е готова до ноември; до септември ще завърши и рехабилитацията на пътните участъци Смолян - Михалково - Кричим, Пампорово - Смолян - Стойките и на пътя Рудозем - Смилян; обновяват се и пътища в общините Чирпан, Мирково и Марица.

Вече са завършени участъците от 80-ти до 90-ти километър и 119км - 129км на АМ Тракия, както и рехабилитациите на Надлез Скобелева майка и "Цариградско шосе" в Пловдив.