Първи жалби за плакатна война
Първи жалби за плакатна война / netinfo

Първите два сигнала за нарушения в предзиборната кампания, свързани с неправомерно разлепване на плакати в Пловдив, са подадени в Общинската избирателна комисия.

Кандидатът за кмет от „Коалиция за Пловдив” Захари Георгиев сам е станал свидетел как снощи на ул. “Иван Вазов” – цитирам - „шпиц-команда на ВМРО” е наддлепвала други плакати над неговите. Георгиев е извикал полиция и е подал официален сигнал във Второ РПУ, защото според него деянието е нарушаване на обществения ред. От Второ РПУ обаче заявиха, че по жалбата трябва да се произнесе Общинска избирателна комисия, а от щаба на ВМРО коментираха, че ще проверят случая. Според председателя му Илко Илиев, безсмислената плакатна война ще се засилва и пикът й ще бъде след 10 дни.

Щабът на независимия кандидат - кмет на Пловдив Венцислав Каймаканов е подал втората жалба в ОИК днес, също свързана с разлепване на плакати. Пред Дарик радио председателят на щаба Милена Иванова определи надлепване на плакати като вандалски действия и израз на безсилие.

От предизборния щаб на независимия кандидат Венцислав Каймаканов са подали второта жалба в ОИК днес, също е свързана с плакатната война. Пред Дарик радио председателят на щаба Милена Иванова заяви, подобни вандалски действия са израз на безсилие и рязко се разграничиха от тези, които неправомерно лепят плакати.