/ netinfo
Първата по рода си Младежка социална зона в Пловдив ще бъде официално открита от 11.00 часа. в бившия дом „Рада Киркович“, на ул. Димитър Цончев.

Младежката социална зона е изградена със средства, събрани от Седмица на благотворителността 2018 г., организирана от Община Пловдив и дарители с подкрепата на Фондация "Пловдив 2019". Нейна основна цел са млади хора в Пловдив, които имат собствени социални идеи, да получат съдействие за тяхното реализиране в специално създадено за целта пространство.

Младите хора ще имат  възможност да работят вдъхновено и да се включват в обучения,  индивидуални и групови консултации, менторство с различни експерти за проектиране и реализиране на дейности в полза на социално уязвими групи и/или решаване на проблеми в училищната общност. Социалната зона е място за срещи на млади хора и възможност за създаване на умения и знания за планиране на дейности, организиране на кампании и инициативи в подкрепа на местната общност.

Концерт на дует „Ритон“, театрален спектакъл „Пинокио“, моноспектакъл „Никой не е пълно 6“ са част от мероприятията, включени в Седмица на благотворителността 2018 г. С приходите от тях - в размер на над 6500 лв., са подпомогнати ремонтните дейности – дограма, шпакловка, боядисване, за подобряване състоянието на помещенията.

Пространството за изграждането на Младежката социална зона е на площ от 200 кв.м.