Пълнят шадравана под Альоша за сватба на 08.08.2008
Пълнят шадравана под Альоша за сватба на 08.08.2008 / netinfo
Сватби на паметника на Альоша и на Античния театър ще има за пръв път на утрешната дата, която събира три осмици. За ритуала в подножието на каменния руски воин за пръв път от две десетилетия ще бъде напълнен с вода шадравана на Бунарджика. За да бъде изпълнено желанието на младоженците да се венчаят до вода, за да им върви по вода, басейнът ще се пълни с наети за случая водоноски. Младоженците са поискали и фойерверки, но още не е ясно дали ще получат разрешение заради многото сухи треви на тепето и опасността от пожар.

Античната сцена в Стария Пловдив ще се превърне в 18 часа в олтар за друга двойка с вкус към авангардното. 13 шаферки в розови рокли пък ще окупират Музея на Съединението в 18, 30 ч, за да съпроводят друга булка, избрала деня с трите осмици, за да се врече във вярност на любимия си.

Общо 13 са двойките от Пловдив, пренебрегнали твърденията на астролозите, че 8 август е неблагоприятен за сключване на брак и забраната на църквата за венчавки по време на Богородичните пости.

Четири от бъдещите семейства ще се разпишат на място в ресторантите, в които ще празнуват с роднини и приятели. Необичайно дългата за делничен ден серия сватби утре ще започне в 11, 30 часа и ще приключи в 19, 30 ч на Альоша.

Информация на Мария Троева и Ана Маркова