Проверяват сделка на Касев заради стопиран проект за мост
Проверяват сделка на Касев заради стопиран проект за мост / netinfo

Легитимността на продажбата на земите около моста на река Белишка в община Лъки ще проверява Областна администрация - Пловдив. Това ще бъде обсъдено и на заседанието на Областния съвет за противодействие на корупцията на 2 юли, съобщи областният управител Тодор Петков.

Причина за предстоящата проверка е забраната от страна на настоящия собственик на имота - пловдивският бизнесмен Мирослав Касев - да се строи нов мост на реката, тъй като съоръжението се намира в регулацията на земите му. За да разреши строежа, бившият арендатор на Новотела в Пловдив е поискал няколко милиона лева обезщетение от община Лъки, каза за Дарик радио кметът на общината Тодор Тодоров.

1,5 млн лв са осигурени от Агенция “Пътища” за строителството на нов мост. Той е крайно необходим, тъй като при всяко покачване на нивото на реката сегашният мост остава под вода и пътя към Кръстова гора се блокира, обясни кметът на Лъки. Според него продажбата на имота е не е легитимна. За да разреши строежа на ново съоражение на територията на имота си, Касев изнудвал институциите, разказват местните хора.