Противоградна ракета уцели автомобил
Противоградна ракета уцели автомобил / netinfo
инж. Николай Николов за противоградната ракета
74599
инж. Николай Николов за противоградната ракета
  • инж. Николай Николов за противоградната ракета

Противоградна ракета падна върху лек автомобил в Пловдив, научи Дарик. Сигналът е получен на телефон 112 тази сутрин в 9.20 часа, уточниха от полицията. Увредена е кола на ул „Асен Христофоров“ 21.

Полицаи от Първо РУП са иззели падналия предмет. Това е обгорял пластмасов цилиндър, паднал върху тавана на лек автомобил "Пежо". Няма данни за пострадали хора, нанесени са материални щети върху колата.

Експерти от дирекция „Борба с градушката“ са извършили оглед на място. Установено, че става дума за част от ракета, използвана за разпръскване на градоносни облаци през нощта в региона. По случая е образувано досъдебно производство по член 216 от Наказателния кодекс и работата продължават разследващи полицаи.

Пред Дарик изпълнителният директорът на Агенцията за Борба с градушките  инж. Николай Николов, заяви, че e назначена е комисия, за да се установи от коя от 50-те площадки на територията на Пловдивса област  е изстреляна въпросната ракета.

Според него причина за падането на отломката през нощта е ураганният вятър достигнал до 45 метра в секунда.

 

Тази година в страната са изстреляни над 14 хиляди противоградни ракети в цяла България и това е първия инцидент за годината.