Протестите срещу Венцислав Каймаканов се подновяват
Протестите срещу Венцислав Каймаканов се подновяват / Виктор Кадири

Недоволните от назначаването на Венцислав Каймаканов за областен управител на Пловдив граждани се събират отново на протест. В 08.00 часа пред сградата на Областната управа те за пореден път ще призоват за неговата и на правителството оставка.

След два дни прекъсване, в които протестните шествия в Пловдив се придвижваха по предварително утвърдени от Общината маршрути, искащите оставката на Каймаканов граждани ще отключат вълната на протестите още от сутринта.

През последните три дни в подписка, създадена с цел искането на оставката на Каймаканов, както и тази на правителството, се подписаха над 2300 пловдивчани.

В интервю за Дарик новият областен управител на Пловдив заяви, че не знае дали ще изкара цял мандат като Областен управител, но очаква, докато е на поста, да си върши работата. По повод протестите той добави, че хората вече участват активно в управлението на държавата, като протестите са начинът те да изразят мнението си по въпросите, които касаят живота на всички в страната.

Протестите ще продължат в 18.30 часа пред сградата на Община Пловдив. В неделя над 4 хиляди души за десети път поискаха оставката на правителството.